Pages

Wednesday 16 January 2013

Het Mysterie van Iniquity (update Januari, 2013)



Het Mysterie van “Iniquity”
in de generaties





 De 1e Exodus: “Het Paasfeest: Feest van het Voorbijgaan en van de Uittocht!”

De 2e Exodus: Lezen: Exodus hoofdstuk 12

Exodus 12:7 Vervolgens zal men van het bloed nemen en dit strijken aan de beide deurposten en de bovendorpel, aan die huizen, waarin men het eet. (het lam of geitje).


Exodus 12:13b… wanneer Ik het bloed zie, dan ga Ik u voorbij.

Dit Bloed van het paaslam van God is hetzelfde bloed als uit Openbaring  12:11 dat verklaart, dat wij als overwinnaars zullen overwinnen.

Openbaring  12:11 En zij hebben hem overwonnen door het bloed van het Lam, en door het woord van hun getuigenis, en zij hebben hun leven niet liefgehad tot [de] dood toe.



“Over wat en wie”

Over de vijand, over de engel van dood en vernietiging, over de plagen van Egypte, over de occulte machten. Dat bloed zal een teken over ons zijn. Als het Bloed van het Paaslam, Jezus Christus, over onze tempels, over onze levens en onze huizen
gezien wordt, zullen dood en vernietiging geen legaal recht meer hebben op onze levens.


Het is van belang het bloed van Jezus dagelijks toe te passen op
alle facetten van ons leven!

De Doodsengel kon alleen dáár gaan en doden, waar hij legale rechten had. Door het Bloed was er bescherming, zoals God gesproken had.

Wanneer we het onze gewoonte maken om onze zonde te belijden, zal Hij ons in zijn getrouwe rechtvaardigheid vergeven voor al onze zonden en ons reinigen van al onze ongerechtigheden [iniquity] en onze zonden.

1 Johannes 1:9 Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.

God is getrouw

Belijdenis van onze zonden en dan verlossing. Want onze overtredingen zijn velen in uw ogen, en onze zonden getuigen tegen ons. En wij erkennen onze iniquities en vragen de Heer om aan ons elke onbekende zonde, elke vergeten zonde, te openbaren, opdat wij gereinigd kunnen worden van al onze zonden.

1 Johannes 1:7 “… en het Bloed van Jezus Christus Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde.”

Zijn Bloed reinigt ons van alle zonden. 


Dit Woord moet één van de twee dingen betekenen:

–  óf het is dat door dit bloed alle zonde van het verleden zijn vergeven,
-      óf dat dit bloed ons uiteindelijk zal zuiveren van alle overtredingen, en alle iniquity, en ons volmaakt heilig zal maken.

Hebreeën 9:14 Hoeveel te meer zal het Bloed van Christus, Die door de eeuwige Geest Zichzelf smetteloos aan God geofferd heeft, uw geweten reinigen (uitzuiveren) van dode werken, om de levende God te dienen!

De algemene betekenis van dit Woord is duidelijk, dat met betrekking tot enige en elke zonde waarvan we ons bewust zijn, er een doeltreffendheid is in dat bloed om het te verwijderen, en om ons geheel puur te maken. Er is geen vlek door zonde gemaakt die zo diep is dat het Bloed van Christus het niet helemaal weg kan halen van de ziel.

Lees: Jesaja 59:1-4

Geen verlossing zonder bekering!




Jesaja 58:6,8,9 “Is dit niet het vasten dat Ik verkies: de boeien der
goddeloosheid losmaken, de banden van het juk te ontbinden, verdrukten vrij te laten en elk juk te verbreken?... Dán zal uw licht doorbreken als de dageraad en uw wond zich spoedig sluiten; uw heil zal voor u uitgaan, de heerlijkheid des HEREN zal uw achterhoede zijn. Als u dán roept, zal de HERE antwoorden, als u om hulp roept, zal Hij zeggen: Hier ben Ik.”

Psalm 106:19–22 Zij maakten een kalf bij Horeb en bogen zich neer voor een gegoten beeld; zij verruilden hun Eer (God) tegen het beeld van een rund dat gras eet. Zij vergaten God, hun Verlosser, die grote dingen in Egypte gedaan had, wonderen in het land van Cham, geduchte daden bij de Schelfzee. Vers 23 (NBV) Hij besloot hen uit te roeien, maar Mozes, de man die Hij gekozen had, verdedigde hen, ging voor Hem staan en wendde Zijn dodelijke woede af. Mozes trad op als middelaar.

Openbaring 12:10-12 En ik hoorde een grote stem, zeggende in de hemel: Nu is de zaligheid, en de kracht, en het koninkrijk geworden van onze God; en de macht van Zijn Christus; want de aanklager onzer broederen, die hen aanklaagde voor onze God dag en nacht is neergeworpen. En zij hebben hem overwonnen door het bloed van het Lam, en door het woord van hun getuigenis, en zij hebben hun leven niet liefgehad tot de dood toe.


Er was geen legale grond meer voor de beschuldiger van de broeders (de Kerk). Satan stond dag en nacht voor God, hen beschuldigend op legale gronden! Maar de aanklager werd neergeworpen. Er was voor hem nu geen grond meer om openlijk vóór God te staan. Want zij overwonnen, en wij zullen hem (de beschuldiger) overwinnen door het bloed van het Lam, het machtige Paaslam, onze  Heer Jezus Christus! Hij is machtig om ons te bevrijden!



Doorbraak en bevrijding uit generatiezonden

We gaan een tijdsfase van doorbraak en bevrijding binnen. Er komt een doorbraak om door de rivier van bevrijding heen te trekken en zo het beloofde land te bereiken. Er stroomt een rivier vanuit Gods troon, die ons zuivert van zonden. God heeft zijn kinderen binnen het lichaam van Christus over de hele wereld. Zoals Johannes de Doper, leidt Hij deze generatie de Jordaan in om gedoopt te worden, om te sterven aan het verleden, om te herrijzen en geheel gereinigd te zijn van zonden.

De overwinnaars zullen door Jezus’ bloed ook het Beest overwinnen en zijn beeld en het getal van zijn naam. En zij zullen staan aan de zee van glas met vuur vermengd. (Op.15: 2, 3)

Er zal een zalving worden uitgestort om te bevrijden. Gods kinderen hebben bevrijding uit zonden nodig, bevrijding uit generatiezonden en de gevolgen van generatiezonden vanwege vloeken, valse eden en verbonden.

“De kracht van het bloed van het Lam zal de bevrijding van
Gods mensen duidelijk laten zien”

Het proces van verlossing van generatiezonden wordt uitgebeeld in Zacharia 3.
Zacharia was een geestelijke vader temidden van een indrukwekkende beweging van herstel. Jozua werd in dit herstel als hogepriester op de juiste plaats gezet.
Het is trouwens opmerkelijk dat hij de naam droeg van Israël’s leider die het volk over de Jordaan had gebracht. Eveneens droeg hij in zijn naam, Jozua, de naam van de Ware Hogepriester, Israëls Messias, Jezus, Jeshua.


Zacharia 3:1 Vervolgens deed Hij mij de hogepriester Jozua zien, staande vóór de Engel des HEREN, terwijl de satan aan zijn rechterhand stond om hem aan te klagen. De HERE echter zeide tot de satan: De HERE bestraft u, satan, ja de HERE, die Jeruzalem verkiest, bestraft u; is deze niet een brandhout uit het vuur gerukt? Jozua nu was met vuile klederen bekleed, terwijl hij voor de Engel stond. Toen nam deze het woord en zeide tot hen die vóór Hem stonden: Doet hem de vuile klederen uit. Hij zeide tot hem: Zie, Ik neem uw ongerechtigheid van u weg, Ik trek u feestklederen aan. Ik nu zeide: Laat ze een reine tulband op zijn hoofd zetten. Toen zetten zij een reine tulband op zijn hoofd en trokken hem een staatsiegewaad aan, terwijl de Engel des HEREN erbij stond.


In Zacharia 3 wordt Jozua de hogepriester duidelijk in een schouwspel afgebeeld, staande vóór de troon in een rechtzaal,waar hij beschuldigd wordt. Hij staat voor de Engel van de Heer, met satan aan zijn rechterhand, om hem te beschuldigen. In juridische termen wordt dit de aanklacht genoemd. Jozua draagt hier vuile kleren, zodat zelfs zijn priesterlijk kleed blijk gaf van de terechte beschuldigingen door de aanklager geuit.

Jesaja 64:6 Wij zijn allen geworden als een onreine, al onze gerechtigheden als een bezoedeld kleed; wij vielen allen af als het loof en onze ongerechtigheden voerden ons weg als de wind.

Jesaja 65:6-7a Zie, het staat vóór Mij geschreven, Ik zal niet zwijgen, voordat Ik het vergolden heb; ja, Ik zal hun de vergelding in de schoot werpen voor uw ongerechtigheden en de ongerechtigheden uwer vaderen tezamen, zegt de HERE……




Jozua stond daar als vertegenwoordiger van zijn generatie, in een vuile mantel die de zonden van de mensen voorstelde. Maar wij hebben een veel beter Verbond, dan welke deze hogepriester vertegenwoordigde: Het bloed van Jezus, het Paaslam, met nog veel grotere macht om te reinigen van zonde! Het vonnis over Jozua luidde: Vrijspraak! De beschuldiger werd bestraft!

Het is voor deze generatie tijd om over de drempel te stappen en in alle duidelijkheid het verleden achter zich te laten; om bevrijding en genezing te zoeken vanuit de generatie gebondenheden.

We moeten vergeving vragen aan God voor de iniquity (ongerechtigheden) van de voorvaders. Zo worden deze zonden bij het kruis gebracht en door Gods genade gereinigd door het Bloed van het volmaakte Offerlam, Jezus. Hierdoor zullen de gevolgen van deze zonden van de voorvaders over ons en onze familie, gestopt worden.

Wat is iniquity?




Iniquity” wat gebruikt wordt in de Engelse bijbel is niet ongerechtigheid. Ongerechtigheid is “unrighteousness”.

Iniquity” is de overgeërfde zonden van de voorgeslachten, de generaties.

Denk aan: slechtheid, verdorvenheid, goddeloosheid. Dit zijn wij als mens van nature, dat zit in ons. Het is een verwringing, een verdraaiing binnen onze persoonlijkheid. Het is wetteloosheid, scheve denkwijze, perversiteit, koppigheid, ontrouw, zwakheid in de innerlijke mens, die vanuit de generaties komen.

Ik geloof, dat we nu in die tijdsfase zijn gekomen, dat er nóg een bevrijding, nóg een exodus gaat plaatsvinden! Een geestelijke exodus!

Deze zal de eerste exodus overschaduwen in grootsheid!


Het zal menigten van Gods kinderen, zowel uit Joden als heidenen (binnen de Kerk), met grote kracht vrijzetten. Zij zullen bevrijd worden van generatiezonden en gevolgen van generatiezonden; het zal machtige doorbraken bewerken, genezing en herstel brengen!

Hele gezinnen en families zullen hersteld worden. Harten van vaders zullen worden teruggevoerd naar de kinderen. (slot Maleachi)

Maleachi 4:6 Hij zal het hart der vaderen terugvoeren tot de kinderen en het hart der kinderen tot hun vaderen, opdat Ik niet kom en het land tref met de ban.

Komende in deze fase zullen we herstel gaan zien, vanwege geroepenen die geestelijke mantels zullen dragen, zoals die van Mozes en Johannes de Doper. Deze hadden ook een doop van bevrijding.

Onze ‘generatie van priesters’ zal een bevrijdingszalving hebben om Gods volk vrij te zetten van generatie gebondenheden en verslavingen, die gekoppeld zijn aan Egyptische en Babylonische cultus.


Jesaja 42:17 Zij zullen terugdeinzen en diep beschaamd worden, die op gesneden beelden vertrouwen; die tot gegoten beelden zeggen: jullie zijn onze goden.

Hierdoor hebben vele voorvaders het Verbond met God verbroken. Er was rebellie naar God en zij maakten valse eden, zelfs zworen zij eden met ritueel bloed in sekten en broederschappen, waarvan de fundamenten niet waren gebouwd op de Waarachtige Hoeksteen, Jezus Christus. Aan deze cultus en geestelijke slavenmeesters, aan deze harde leermeesters van Egypte en Babel zijn deze mensen vastgebonden door hun eden.


Zij hebben bevrijding nodig!

Wij verklaren in deze tijd: (Exodus 8:1)

Dit is de tijd, farao van Nederland:

Laat Gods volk gaan, zodat zij hun Enige Echte God zullen dienen.

Het is nu de tijd!

Zalving om de taak te volbrengen

De profetie van Maleachi noemde al het herstel van de Eliazalving, vóórdat de HEER zou komen (Johannes de Doper). Deze zalving wordt in onze tijd opnieuw vrijgezet om opnieuw de weg van de Heer voor te bereiden voor Zijn Komst.

De Here God is in onze tijd bezig de zalving voor bevrijding te herstellen. Het gaat over de geestelijke mantels, de zalving om te bevrijden, te confronteren, om naar de wortels te gaan van generatiezonden. Het gaat erom de bijl aan de wortel te leggen, 
om mensen los te snijden van alles wat hen heeft gebonden.

Ik geloof dat God het uitroepen van Zijn volk heeft gehoord (Exodus.3:7). Hij heeft de ellende van velen gezien en hen gehoord, die het uitschreeuwen naar Hem voor bevrijding, vrijheid en doorbraak.

Zij roepen tot Hem om antwoorden op hun gebeden,

Om eindelijk het beloofde land te mogen ingaan!

Exodus 6:8 Toen sprak Mozes aldus tot de Israëlieten, maar zij luisterden niet naar Mozes uit ongeduld en wegens de harde slavernij. Laten we goed luisteren naar Gods woorden! Ik heb gedacht aan Mijn Verbond… Ik ben de HERE, Ik zal u onder de dwangarbeid van de Egyptenaars uitleiden, u redden van hun slavernij en u verlossen door een uitgestrekte arm en onder zware gerichten.… En Ik zal u brengen naar het land, dat Ik aan uw voorvaders gezworen heb,……


2 Korintiers 6:17 Gaat weg uit haar midden en scheidt u af, raakt het onreine niet aan.

Zó kunnen we een heilige natie worden, apart gezet voor God.

“Egypte” heeft alles te maken met”

  •  een beeld van de wereld, het wereldse 
  • het alziend oog, het opgejaagd zijn, terreur 
  • zonde en zwarte toverij 
  • waarzeggerij 
  • slavernij aan zonde 
  • slavernij aan de Egyptische slavendrijvers (geestelijk) 
  • de piramides van de krachten van toverij 
  • het land van dier-afgoden 
  • afgoderij van het ’Ik’ en Narcisme 
  • het gebonden zijn binnen een systeem van slavernij (waar zelfs onze voorvaders in broederschappen en loges valse verbonden hebben gezworen) 
  • hiërogliefen Maçonnieke toverij (Vrijmetselarij) 
  • de valse Koninklijke priesterschappen van farao’s en koninginnen 
  • koningen en koninginnen van de Vallei van de schaduwen des Doods

Velen van Gods kinderen zijn geestelijke slaven geworden binnen dit Egyptische en Babylonische systeem (bijv. Jes. 47 en Op.17 en 18). Daarin zijn zij gebonden door eden, die door de voorvaders gezworen zijn in loges, geheime tempels, gemeenschappen en broederschappen; het zijn open deuren die hen binnen leidden in de occulte wereld!
Zij zijn gebonden aan  de Geestelijke Wachters van de Onderwereld. Het gaat hier om valse priesters, valse wachters om hen te begraven in de Doodsvallei van Egypte.


Het is nu tijd voor bevrijding, voor doorbraak. Het is nu tijd om daar tussenuit te komen, om geen onzuivere dingen meer aan te raken!




2 Korintiers 6: 14 –18 en 7: 1 Vormt geen ongelijk span met ongelovigen, want wat heeft gerechtigheid gemeen met wetteloosheid, of welke gemeenschap heeft het licht met de duisternis? Welke overeenstemming is er tussen Christus en Belial, of welk deel heeft een gelovige samen met een ongelovige? Welke gemeenschappelijke grondslag heeft de tempel Gods met afgoden? Wij toch zijn de tempel van de levende God, gelijk God gesproken heeft: Ik zal onder hen wonen en wandelen en Ik zal hun God zijn en zij zullen mijn volk zijn. Daarom gaat weg uit hun midden en scheidt u af, spreekt de Here, en houdt niet vast aan het onreine, en Ik zal u aannemen en Ik zal u tot Vader zijn en u zult Mij tot zonen en dochters zijn, zegt de Here, de Almachtige. Daar wij nu deze beloften bezitten, geliefden, laten wij ons reinigen van alle bezoedeling van het vlees en van de geest en zo onze heiligheid volmaken in de vreze Gods.

De farao en de slavendrijvers van Egypte




De Israëlische slaven werden hard en wreed onderdrukt door farao en zijn Egyptische slavendrijvers. Het vergde nogal wat tijd in hun levens en denken om van de effecten en gevolgen van het verbroken Verbond geheel gereinigd te worden. Toch gebruikte God de farao in Zijn wonderbaarlijk plan:

Romeinen 9:17…Daartoe heb Ik u doen opstaan, opdat Ik in u Mijn kracht zou tonen en Mijn Naam verbreid zou worden over de gehele aarde.

Het is ook nu, geestelijk, hetzelfde met de Kerk. Zó veel mensen in de Kerk zijn verbonden aan het Egyptische systeem en aan de Babylonische cultus. Zij zijn veelal in slavernij en onder het juk van harde meesters juist vanwege de gevolgen van de zonden van hun voorvaders!

Het helpt ons hierbij te denken aan de harde en wrede geestelijke slavernij van het Werelds Systeem, waarin velen van ons – vaak onbewust – gebonden zijn.

Gemeente, niemand van ons kan onze Heer dienen, terwijl we in onze levens nog gebonden zijn onder de slavernij van slechte slavendrijvers of van Meester Vrijmetselaars en Babylonische cultus.

God verlangt ernaar ons te bevrijden. Hij heeft een plan en een doel voor ons allen. Hij zal grote en ontzagwekkende dingen voor onze ogen doen, om ons te bevrijden door de kracht van het heilige bloed van Jezus. Hij spreekt over de voorwerpen van Zijn ontferming, die Hij tot heerlijkheid heeft voorbereid!

Romeinen 9:23-24 En dat zijn wij, die Hij geroepen heeft, niet alleen uit de Joden, maar ook uit de heidenen….

De volgende Exodus komt eraan! Want er is in onze tijd een generatie van Gods kinderen die binnen dit harde systeem in slavernij is geweest, die worden bevrijd en vrijgezet van het juk van gebondenheid en slavernij. Ik geloof dat er in onze tijd ontelbare aantallen kinderen van God worden bevrijd en los gesneden uit generatiezonden en uit de ongerechtigheden [iniquity] van de voorvaders.

“Jezus ons Paaslam”



Zoals het bloed van dat eerste lam de mensen beschermde tegen alle effecten van de plagen van Dood en Vernietiging, zelfs bescherming gaf over de eerstgeborenen, zo is het bloed van Jezus de Messias van toepassing op onze deuren en onze levens, op onze gezinnen.

Nu zal het zegel van het “Geheim van Iniquity” verbroken worden!

2 Thessalonicenzen 2:7  Hoewel in het verborgene de wetteloosheid nu al werkzaam is, moet eerst degene die hem tegenhoudt verdwijnen.

Door Gods Paaslam, Jezus Christus, zal de vloek van de zonden van de vaders - die met andere goden verbonden hadden gesloten en trouw hadden gezworen aan afgoden (demonen) – worden verbroken.

Wij zijn geroepen om Hem te dienen, in overgave Hem te gehoorzamen,

voor 100% te gaan met Hem.

Het Bloed van Jezus zal de vloeken verbreken, het zal de kracht van de zonde binnen de Kerk en het Geheim van Iniquity (waar o.a. wetteloosheid een slechte vrucht van is), verbreken!

Een Tweede Uittocht om God te dienen en in te gaan in het beloofde land!

Ongezuurd brood en heiliging



Jezus’ opofferende liefde voor de mensen zien we ook in Zijn onderwijs. In 1 Korintiërs 5 spreekt Hij over zuurdesem in het brood.

1 Korinte 5:7 Doet het oude zuurdeeg weg, opdat u een vers deeg mag zijn; u bent immers ongezuurd.

Ons wordt verteld, dat wij ongezuurd brood behoren te zijn, ongedesemd, de zonden weggedaan, opgeschoond van het oude, want Christus is ons Paaslam. Hij is opgeofferd voor ons. Zo zijn wij geroepen om een heilige natie te zijn, afgezonderd voor God.

Nu zijn we in het seizoen van bevrijding, om gezuiverd te
worden van al de oude zuurdesem, en zeker ook van de zonden
van de voorvaders.

We komen uit de slavernij, uit gebondenheden, in het beloofde land. Zoals de Israëlieten hulpeloos en vertrapt waren door de farao van Egypte, zo zijn ook wij als Kerk vertrapt en in banden van slavernij, door ónze zonden en de zonden en rebellie van onze voorvaders

Romeinen 6:15-23 Wat dan? Zullen wij zondigen, omdat wij niet onder de wet, maar onder de genade zijn? Volstrekt niet! Weet gij niet, dat gij hem, in wiens dienst gij u stelt als slaven ter gehoorzaamheid, ook moet gehoorzamen als slaven, hetzij dan van de zonde tot de dood, hetzij van de gehoorzaamheid tot gerechtigheid? Maar God zij dank: gij wáárt slaven der zonde, doch gij zijt van harte gehoorzaam geworden aan die vorm van onderricht, die u overgeleverd is; en, vrijgemaakt van de zonde, zijt gij in dienst gekomen van de gerechtigheid. Ik zeg dit van menselijk standpunt om de zwakheid van uw vlees. Want gelijk gij uw leden gesteld hebt ten dienste van de onreinheid en van de wetteloosheid tot wetteloosheid, zo stelt nu uw leden ten dienste van de gerechtigheid tot heiliging. Want toen gij slaven waart der zonde, waart gij vrij van de gerechtigheid. Wat voor vrucht had gij toen? Dingen, waarover gij u nu schaamt; immers, het einde daarvan is de dood. Maar thans, vrijgemaakt van de zonde en in de dienst van God gekomen, hebt gij tot vrucht uw heiliging en als einde het eeuwige leven. Want het loon, dat de zonde geeft, is de dood, maar de genade, die God schenkt, is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Here.

Zoals de Israëlieten zichzelf niet konden redden uit hun slavernij, zo konden wij onszelf ook niet bevrijden uit onze banden, uit onze slavernij aan zonden van generaties en van voorouders.

Laten wij het ongezuurde brood eten van reinheid en waarheid
(vers 8).

Eén van de redenen waarom de Heer Israël verloste en bevrijdde was, om hen voor Zichzelf apart te zetten, vrij van de overheersing van de zonde, zodat zij Hem zouden dienen. God wilde hen heiligen door hen af te zonderen van de wereld (Egypte).

Zij zouden zich toewijden aan God, vrij van de slavernij van de zonde. Zij zouden een heilig volk zijn om hun God te dienen. Het is moeilijk om God te dienen als we zelf nog in gebondenheden en verslavingen vast zitten, laat staan om anderen in vrijheid te leiden!

Heiligheid duidde niet alleen op hun handelingen of levensstijl, maar vooral op het apart gezet zijn voor Hem, als een heilige natie.

Op dezelfde manier heeft God ons als Kerk apart gezet vanaf het begin (Evangeliën, Handelingen). Hij koos ons om Léven te beërven, Zíjn leven, ééuwig leven, opdat we Zijn Heerlijkheid, Zijn Kracht en Zijn Aanwezigheid zouden mogen openbaren. Om geheel bevrijd te zijn, om afgezonderd te zijn, om geheiligd te zijn in Hem.

Vanaf de eerste exodus tot in onze dagen, is er een uitstorting gaande van Zijn Machtige Barmhartigheid! Van het begin tot het eind.

Openbaring 5:10 …tot een koninkrijk en tot priesters…

Exodus 2 dus!

In het jaar 05.05.05 was het ook Bevrijdingsdag!

Het woord van de Heer kwam tot mij op die dag en Hij zei duidelijk:

“Het is Bevrijdingstijd voor Mijn volk, voor Mijn kinderen, voor geestelijk Nederland!”

Ik besef nu meer dan toen, hoe toepasselijk dit is. Hoe worden Gods kinderen bevrijd? Hoe maakt God Zijn kinderen en Zijn Kerk vrij? En waarvan? Wat zijn de belangrijkste gebondenheden van Zijn volk in dit land en in de Kerk?

Losmaking en vrijzetting van eigen zonden en generatiezonden en gevolgen van generatiezonden is alleen mogelijk door het Bloed van het Lam!

Jesaja 42: 22 Maar dit is een volk, beroofd en uitgeplunderd…..in kerkerholen
geboeid, in gevangenissen zijn zij opgeborgen; zij werden ten roof en er was geen redder; tot plundering en er was niemand die zei: Geef terug!

Slaven, in de fuik gevangen van sekten, loges en broederschappen, door de eeuwen heen. Slaven van hun meesters, terwijl er niemand was om hen in vrijheid te brengen.

We zeggen: GEEF TERUG!

De Egyptenaars zeiden in Exodus 1:10a,11a (NBV)

De Israëlieten zijn te sterk voor ons en te talrijk. Laten we verstandig handelen en voorkomen dat dit volk nog groter wordt. Er werden slavendrijvers aangesteld die 
de Israëlieten tot zware arbeid dwongen.

Vers 14a NBG …ja, zij maakten hun het leven bitter door harde slavenarbeid met leem en tichelstenen … (M.a.w. werk met metselspecie en stenen.)

Deze nieuwe geestelijke exodus van de Kerk, zal Gods kinderen vrijmaken uit de slavenarbeid van metselspecie en stenen, hen bevrijden van de slavendrijvers en meestermetselaars van Egypte! Het zal de ‘Exodus aller exodussen’ zijn!


LAAT GODS VOLK GAAN!!!

Exodus 6:6 “…Ik ben de HEER, uw God, Die u onder de dwangarbeid (het juk) van de Egyptenaars uitleid.

Exodus 4:29-31 En toen zij hoorden, dat de HERE op de Israëlieten acht geslagen en hun ellende gezien had, knielden zij en bogen zich neer. En zij aanbaden Hem.

Ik geloof, dat we nu een nieuwe tijd binnengaan. De eindtijdkerk zal uit alle slavernij loskomen om een kerk en natie te zijn, die volkomen bevrijd is van alle vreemde goden, van valse koninkrijken en valse meesters!

Het zal snel gaan, deze grote uittocht uit de geestelijke corruptie van Egypte en Babel en alles wat daarbij hoort! Zoals de Israëlieten het lam snel moesten eten, klaar voor vertrek. (Exodus 12:11)


God zal je verlossen met uitgestrekte arm. Zijn ’arm’ staat in het Hebreeuws symbool voor ’Kracht’. ’Uitgestrekte’ arm is dus ’buitengewone kracht’.

Openbaring 18:4 Gaat uit van haar, mijn volk, opdat u geen gemeenschap hebt aan
haar zonden en niet ontvangt van haar plagen. (Babel)

Exodus 19:4-6 U hebt gezien wat Ik de Egyptenaren heb aangedaan en dat Ik u op arendsvleugels gedragen en tot Mij heb gebracht. Nu dan, indien u aandachtig naar Mij luistert en Mijn Verbond bewaart, dan zult u uit alle volken Mij ten eigendom zijn, want de ganse aarde behoort Mij. En u zult Mij een koninkrijk van priesters zijn en een heilig volk.

Dit gold voor Israël, maar geestelijk geldt het ook voor ons. Weest heilig, want Ik ben heilig, zegt onze God door Petrus.

De Kerk van overwinnaars zal zichtbaar worden!

1 Petrus 2:9 U bent Mij een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (God) ten eigendom, om de grote daden te verkondigen van Hem, die u uit de duisternis geroepen heeft tot Zijn wonderbaar licht: u, eens niet zijn volk, eens zonder ontferming, nu in Zijn ontferming aangenomen.

En zij, de overwinnaars, zongen een nieuw lied:

Openbaring 5:9-10 U bent waardig de boekrol te nemen en haar zegels te openen;
want U bent geslacht en U hebt hen voor God gekocht met Uw bloed, uit elke stam en taal en volk en natie en U hebt hen voor onze God gemaakt tot een koninkrijk en tot priesters, en zij zullen als koningen heersen op de aarde.




Exodus 15: 11 Wie is als u onder de goden, HERE. Wie is als u, heerlijk in heiligheid, vreselijk in roemrijke daden, wonderbaar in Uw doen?

Deze Exodus, door Jezus Christus, het Paaslam, zal onze laatste Exodus zijn, voor de Joden en voor de Kerk. Vanuit de vier hoeken van de aarde zullen zij komen UIT de Egyptische slavernij en vreemde overheersing, UIT de plaats van vloeken en plagen.

De overwinnende Kerk zal vrij komen om God te dienen en het land van Gods beloften binnen te gaan.

Dus wij verklaren aan de (geestelijke) ’Farao van Nederland’:

LAAT MIJN VOLK GAAN, OPDAT ZIJ MIJ ZULLEN
DIENEN!!!

De 2e Exodus: door het Bloed van het Lam bevrijd en uitgeleid uit de duisternis om Hem te dienen en te aanbidden !

“Geestelijk Babylon”

Een symbool van verwarring, rebellie en afgoderij. Het fundament van rebellie tegen God, het fundament van menselijke religie, afgoderij en hoererij.

De geestelijke stad en beschaving van niet-verloste mensen, die geen kennis van Jezus hebben als Redder en Heer. Het geestelijke bolwerk, dat een aanval doet op het Koninkrijk van God met menselijke (of) demonische vervangingen, een symbool van religieuze, politieke en commerciële verwarring.

Een namaak van de heilige stad, Jeruzalem, een namaak “mysterie” van de kerk, de Bruid van Christus. Mysterie Babylon, geestelijk incest, overspel, hoererij en
afgoderij.

Wij behoren géén twee verschillende nationaliteiten te hebben. Men gedraagt zich vaak als inwoner van Babylon, maar nauwelijks als inwoner van het Koninkrijk der Hemelen.


“Wij moeten als verloste kerk, de poorten van het grote
Babylon bestormen”

Kom er uit, Mijn volk, zodat je niet in haar zonde zult deelt, haar geestelijke hoererij!

Vurig gebed is noodzakelijk om aan de vrouw van de grote, valse stad te ontsnappen, wetende dat wij gevangen zitten in haar web.

Iedere vloek en iniquity (overgeërfde zonde van voorvaders), die ons gebonden houdt aan de stad, moet herroepen worden.

Dit betekent letterlijk, van onszelf af spreken, of om het bevel te geven weg te gaan, om het totaal te onteigenen of om het legale recht van iets te verbreken.


2 Korintiers 4:2 Maar wij hebben verworpen alle schandelijke praktijken, die het
licht niet kunnen zien, daar wij niet met sluwheid omgaan of het Woord Gods vervalsen, maar de waarheid aan het licht brengen en zo bij elk menselijk geweten onze eigen aanbeveling zijn voor het oog van God.

Spreuken 28:13 Wie zijn overtredingen bedekt, zal niet voorspoedig zijn; maar wie ze belijdt en nalaat, die vindt ontferming.

Wij moeten profetisch verklaren, dat we uit Babylon aan het komen zijn, uit haar controle en heerschappij.

Ik herroep en bekeer me van de zonde van onwetendheid.

Ik herroep en breek de geest van de wereld, die mijn ogen heeft verblind door het koninkrijk van dood en verwoesting.

Ik herroep de twee nationaliteiten van de twee koninkrijken.

Ik kan geen en zal geen twee heren dienen, de verwarring en kwelling van twee nationaliteiten zal me niet langer binden.

Ik herroep alle verbonden met de valse, grote stad van geestelijk Babylon.

Ik verklaar, dat ik en mijn huis eruit komen.

Ik kies ervoor om met haastige spoed de grote stad te ontvluchten.

Ik herroep en verbreek het zegel van het mysterie Babylon, de grote moeder van hoeren en de gruwelen der aarde;

Ik zet het Bloed van Jezus vrij om het zegel van Babylon te reinigen en te verbreken;

Ik bekeer me en herroep de familiezonde van het drinken van de beker vol gruwelen.

Openbaring 17:4 … en zij had in haar hand een gouden beker, vol gruwelen, en de onreinheden van haar hoererij

Ik kies ervoor om me te bekeren en herroep het gemaakte bloedverbond met het Babylonische systeem;

Ik verbreek de vloek van valse gemeenschap in de Naam van Jezus.

Gods zegen

Josie